Author's photo
Anonymný autor
španielsky jazyk

Španielčina alebo taliančina?

Chcem sa spýtať, ktorý jazyk je lepšie sa učiť pre pracovné, ale aj súkromné účely. Váham medzi španielskym a talianskym jazykom. Ovládam už francúzštinu na úrovni C1 a milujem románsky jazyky. Bližšia je mi taliančina, kvôli výslovnosti a kultúre, ale som ochotná sa učiť aj španielčinu a nájsť si k nej cestu. Pracovne sa venujem prekladu a tlmočeniu, čiže chcela by som poradiť, ktorý jazyk sa viac hodí do budúcnosti. Ďakujem Vám pekne za odpovede.

4 odpovede
Hola, puedo ayudarte con los dos idiomas, yo soy español, me llamo Carlos y puedes contactar en whatsapp (0034659846199)

Un saludo
Dobrý deň, taliančina Vám je bližšia, tým pádom by som sa učila taliančinu. Keď máte k nejakému jazyku vzťah, rýchlejšie a ľahšie sa Vám bude učiť. So španielčinou sú to veľmi podobné jazyky a ak budete vedieť taliansky, španielčina bude pre Vás oveľa ľahšia.

Čo sa týka využitia, španielčina je vo svete určite viac rozšírená a má omnoho viac "native speakerov". Dohovoríte sa ňou nielen v Španielsku ale aj v celej Latinskej Amerike (výhoda oproti taliančine). Oba jazyky sú však už dosť bežné, ako prekladateľka by som sa učila skôr jazyk, ktorý neni tak presýtený.
Hi! I can help you with Spanish. I am native teacher or if you want I can put you in touch with a very Italian teacher (if he has time).

However, which language is better? Spanish is well spread around the world nowadays. Nevertheless, it would depend of your objectives and for what do you want to learn the language (Ex: work, travel, self-learning, related to any relatives or friends...).
Pre mňa, ako Mexičan učiteľ a cestovateľ, musím povedať, že je to lepšie Španielčine, lebo sú viac krajini kde môžeš používať to, a sú veľa Taliani ktorí môžu rozumieť Španielčiny.
Takže či chceš mať viac komunikácie s ľuďmi vo svete, ja som si istý, že budeš mať úžasný času s Španielčinou!
Dúfam, že som mohol odpovedať tvoj otázku. A prepáč za mojich chybí. Učím sa Slovenčinu tiež:)