Blog doučovateľov

Tu nájdeš autentické články doučovateľov – skúsenosti, rady a inšpirácie pre všetkých, čo doučujú a ich študentov.
Požiadaj o doučovanie Pridať požiadavku
wave
Najnovšie články
Funkcia nukleových kyselín: Váš sprievodca DNA a RNA

Nukleové kyseliny sú makromolekuly, ktoré uchovávajú a prenášajú genetické informácie, ktoré bunky potrebujú na svoje fungovanie. Sú to plány života, ktorými sa riadi štruktúra a funkcia všetkých živých organizmov. Pochopenie funkcie nukleových kyselín nie je len vecou vedeckej zvedavosti, ale je…

Ako podporiť svoje dieťa pri učení sa cudzích jazykov - tipy pre rodičov,

Ako správne podporiť svoje dieťa pri učení sa cudzieho jazyka, ako mu uľahčiť vystavenie sa jazyku mimo školy alebo jeho mimoškolských lekcií? Úloha rodičov v tomto procese je neoceniteľná, keďže môžu nielen aktívne začleniť jazyk do rodinného života, ale aj ovplyvniť postoj svojich detí k učeniu…

Čo je fermentácia - od fermentácie kyseliny mliečnej po etanol

Vitajte v tomto komplexnom sprievodcovi o fermentácii. Či už ste študent, súkromný učiteľ, doučovateľ biochémie, alebo vás jednoducho zaujíma veda každodenného života, táto príručka je niečo pre vás. Fermentácia je pútavý biochemický proces, ktorý má využitie od jedálenského stola až po…

Čo je to vzduch? Náučný sprievodca zemskou atmosférou

Vítajte v tomto komplexnom sprievodcovi o vzduchu, ktorý často zostáva nepovšimnutý aj napriek svojmu významu a prítomnosti doslova všade. Možno si myslíte, že viete, čo je vzduch - veď ho predsa…

Das oder Dass?

Otázka dass alebo das? vzniká vždy, keď das/dass nasleduje za čiarkou a uvádza vedľajšiu vetu. Das a dass sú dve úplne odlišné slová a v skutočnosti spolu nemajú veľa spoločného!Ak sa chcete viac o…

Hľadáš doučovanie?
U nás nájdeš stovky overených doučovateľov, ktorí ti pomôžu
DVE ALEBO DVA?

V používaní číslovky dva dochádza pre dialekt na východe Slovenska. Veď ako inak spoznáme Košičana, ak nie so známym dva pivá (správne dve pivá). A preto som sa rozhodla pre nás z východu…

Pivo 101: Chémia výroby a zloženia piva

Vítajte v komplexnom sprievodcovi chémiou výroby a zloženia piva. Tento blog bude vašim učiteľom, ktorý vás prevedie fascinujúcim svetom chémie piva. Cieľom týchto hodín je zlepšiť vaše znalosti o…

Enzýmy: Typy a funkcie

Vítajte v tomto komplexnom sprievodcovi o enzýmoch, katalyzátoroch, ktoré regulujú rýchlosť biochemických reakcií v živých organizmoch. Tieto biologické zázraky sú dôležité pre rôzne metabolické…

Vzdelávanie pre budúcnosť

Dnešná spoločnosť je technologicky a informačne omnoho vyspelejšia než pred tridsiatimi rokmi. Naše životy sa dramaticky zmenili, od spôsobu komunikácie až po spôsob práce a učenia sa. Avšak, systém…

Mastné kyseliny: Viac než len stavebné jednotky lipidov

Mastné kyseliny sú všade a sú základom mnohých biologických štruktúr a funkcií. Od bunkových membrán, ktoré obaľujú naše bunky, až po priemyselné mydlá, ktorými si čistíme ruky, mastné kyseliny sú…

wave